Echt eerlijke energie.

Wij geloven dat de tijd van fossiele brandstoffen en buitensporige winsten voor energieleveranciers en energieproducenten voorbij is. Wij doen het anders. Streekenergie is een Achterhoekse coöperatie van echte, Achterhoekse energieproducenten. Samen wekken wij Streekenergie op, die jij via onze partner Energie VanOns kan afnemen!

Wind

Wassen en laden doe je als de zon schijnt!

18/10/2023

Een groot deel van de afnemers van Streekenergie bij Energie VanOns heeft zonnepanelen op eigen dak liggen. Goed bezig! Terwijl de zonne-installatie met name overdag stroom produceert en teruglevert, wordt de wasmachine nog vaak ’s nachts of in de weekenden aangezet om gebruik te maken van het laag- of daltarief. Is dit eigenlijk wel logisch?

Vanuit de salderingsregeling bekeken is dit heel logisch. Het maakt namelijk niet uit wanneer je stroom verbruikt of teruglevert, aan het einde van het jaar worden de kilowattuurtjes toch met elkaar verrekend! Eigenlijk is het stroomnet van Liander vanuit de salderingsregeling gezien gewoon jouw ‘gratis thuisbatterij’. Helaas komt het steeds vaker voor dat deze ‘gratis thuisbatterij’ van Liander de hoeveelheid zonnestroom die wordt teruggeleverd niet meer aankan. De ‘gratis thuisbatterij’ zit steeds vaker vol.

Lees meer

Dynamisch energiecontract en zonnepanelen

20/07/2023

Het kan je bijna niet ontgaan zijn. Steeds meer Nederlanders sluiten een dynamisch energiecontract af. Een energiecontract waarbij je rechtstreeks tegen markttarieven stroom inkoopt, waarbij het markttarief voor stroom per uur kan variëren en het tarief voor gas dagelijks varieert. In deze tijden waarin de energiemarkt weer een beetje tot rust is gekomen is dit een zeer interessant contract. Helemaal nu de stroomprijzen in de wintermaanden ’s nachts steeds vaker negatief zijn en je dus ’s nachts gratis je wasmachine en de vaatwasser kunt laten draaien of je elektrische auto opladen. In de zomermaanden zien we juist overdag tussen 12:00 en 16:00 uur steeds vaker negatieve stroomprijzen, die nog veel hoger liggen dan de negatieve prijzen afgelopen winter. Record na record wordt genoteerd.

Lees meer

Primeur in Nederland: energie tegen kostprijs

01/01/2023

Op 1 januari 2032 zijn Biozon, Energie VanOns en Streekenergie in samenwerking met de Achterhoekse gemeenten gestart met de allereerste pilot rondom energielevering aan particulieren tegen kostprijs. Een primeur in Nederland! En jij kunt daar van profiteren door lid te worden van energiecoöperatie Biozon. 

Lees meer

Wij laten graag van ons horen!

Wij zorgen graag voor opschudding in de energiemarkt en laten graag van ons horen.

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen vanuit Streekenergie of rondom het kostprijsmodel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wind

Contact

met Streekenergie.

Heb je vragen? Onze Achterhoekse Energie Experts helpen je graag met uitleg of overstappen.