Echt eerlijke energie.

Wij geloven dat de tijd van fossiele brandstoffen en buitensporige winsten voor energieleveranciers en energieproducenten voorbij is. Wij doen het anders. Streekenergie is een Achterhoekse coöperatie van echte, Achterhoekse energieproducenten. Samen wekken wij Streekenergie op, die jij via onze partner Energie VanOns kan afnemen!

Wind

BLOG 3 - Dynamisch contract: vrijheid van meningsverandering

26/03/2024

In mijn situatie leek een dynamisch energiecontract niet de meest logische keuze. En toch ben ik thuis een jaar geleden overgestapt op een dynamisch energiecontract en heb mijn ervaringen hierover gedeeld.

Inmiddels ben ik tot nieuwe inzichten gekomen.

Lees meer

Primeur in Nederland: energie tegen kostprijs

01/01/2023

Op 1 januari 2032 zijn Biozon, Energie VanOns en Streekenergie in samenwerking met de Achterhoekse gemeenten gestart met de allereerste pilot rondom energielevering aan particulieren tegen kostprijs. Een primeur in Nederland! En jij kunt daar van profiteren door lid te worden van energiecoöperatie Biozon. 

Lees meer

BLOG 2 - Wassen en laden doe je als de zon schijnt!

18/10/2023

Veel mensen hebben zonnepanelen op eigen dak liggen. Goed bezig! Terwijl de zonne-installatie met name overdag stroom produceert en teruglevert, wordt de wasmachine nog vaak ’s nachts of in de weekenden aangezet om gebruik te maken van het laag- of daltarief. Is dit eigenlijk wel logisch?

Lees meer

BLOG 1 - Dynamisch energiecontract en zonnepanelen

20/07/2023

Het kan je bijna niet ontgaan zijn. Steeds meer Nederlanders sluiten een dynamisch energiecontract af. Een energiecontract waarbij je rechtstreeks tegen markttarieven stroom inkoopt, waarbij het markttarief voor stroom per uur kan variëren en het tarief voor gas dagelijks varieert. In deze tijden waarin de energiemarkt weer een beetje tot rust is gekomen is dit...

Lees meer

Wij laten graag van ons horen!

Wij zorgen graag voor opschudding in de energiemarkt en laten graag van ons horen.

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen vanuit Streekenergie of rondom het kostprijsmodel? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wind

Contact

met Streekenergie.

Heb je vragen? Onze Achterhoekse Energie Experts helpen je graag met uitleg of overstappen.